Един от трафикантите, задържани за превоз на 23-ма мигранти в линейка,

...
Един от трафикантите, задържани за превоз на 23-ма мигранти в линейка,
Коментари Харесай

Разкриха подробности за случая с мигрантите в линейка

Един от трафикантите,  задържани за транспорт на 23-ма мигранти в кола за спешна помощ, е осъждан 4 пъти -  за шофиране след приложимост на алкохол и липса на удостоверение за ръководство на МПС. Това съобщи пред районният прокурор на Пловдив Петър Петров. Съучастничката му не е престъпно проявена

Вчера при гонка на автомагистрала " Тракия " бяха задържани мъж и жена, които превозвали мигрантите в остаряла, бракувана кола за спешна помощ . Повдигнато им е обвиняване за разстройване на полицейска инспекция и каналджийско. 

„ Линейката по ваучър и регистрация продължава да се води профилиран транспорт ”, разяснява Петров. Тази година собствеността ѝ е трансферирана на сдружение, което се занимава с коли, а по-късно на трето сдружение, което не прави медицински услуги.

Тепърва ще се открива за какво транспортното средство продължава да се води профилиран транспорт.

Районният прокурор уточни още, че мигрантите са качени на територията на Област Стара Загора, като е трябвало да бъдат превозени до границата ни със Сърбия.

„ Те са минали зелена граница от Турция, като оттова са били превозени с непостоянен до момента превоз ”, уточни още Петър Петров.

Всеки е платил друга сума – към 5000 евро на човек. Три от лицата са малолетни .

По първото обвиняване за каналджийство се планува от 1 до 6 години затвор и санкция от 5000 до 20 000 лева . За другото до 3 години или 500 до 1000 лева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР